Varför köper vissa sex?

Jag mår illa när jag tänker på dessa torskar och ännu mer illa när jag tänker på de män som tjänar pengar på att köpa och sälja barn till dessa torskar. Det skriver Drugnews krönikör Joanna Wikström.

När jag läser artiklar om prostitution, ser filmer som Human trafficking och hör tjejer berätta om hur de använt sina kroppar som betalning för droger och dylikt, så dunkar en och samma fråga i mitt huvud; hur fan kan man köpa sex?

Ofta så beskrivs dessa män, torskarna, som vem som helst. En familjefar som inte får ut riktigt det han vill från frugan eller unga killar i gäng som på fyllan på semestern tycker att det är en rolig grej att köpa en hora.

Jag förstår inte hur man i samma kontext kan kallas normal och ändå vara en sexköpare. En sexköpare kan inte vara normal, så enkelt är det bara.

För hur kan en normal människa ens ”få upp den” när han vet att kvinnan eller mannen som han ska ha sex med enbart ställer upp därför att hon/han måste. Den prostituerade är inte upphetsad, tycker absolut inte att torsken är attraktiv, utan känner enbart äckelkänslor. Hur kan man då om man är en ”normal” person bli sexuellt upphetsad?

Är det upphetsande att den som säljer sin kropp gör det som en absolut sista utväg, för att överleva? Är det upphetsande att veta att kvinnan särar på sina ben enbart för att hon ska kunna köpa sitt heroin? Är det upphetsande att veta att hon måste ha heroinet för att klara av att sära på benen för nästa torsk?

Nog för att jag tycker att de som köper sex av vuxna män och kvinnor är allt annat än ”normala”, men för dem som köper sex av barn finner jag inga ord.

Barn som har lockats bort från fattiga länder med falska löften om ett gott liv eller sålts av sin mamma och pappa så att de ska kunna föda resten av familjen. Barn som blir sexslavar i i-länder, som tjänar stora pengar åt västvärldens redan rika män. En enorm marknad som enbart kan överleva därför att det finns köpare.

Hur kan det finnas köpare? Hur kan det finnas män (ja, jag skriver män för att helt utan att ta reda på fakta, så är jag säker på att 99 procent av köparna är män) som ens klarar att genomföra ett samlag med ett sånt barn?

Jag förstår inte hur det går till och ännu mindre förstår jag hur de kan beskrivas som ”normala” män. De kanske har fru och barn och ett vanligt jobb. De kanske verkar ”normala” på ytan, men under allt det är de totalt jävla vridna i huvudet och allt annat än ”normala”. De är de sjukaste människor jag kan tänka mig och jag tycker att det är fel mot alla fina normala män i världen att ens beskriva dessa monster som vanliga män eller påstå att de är som vem som helst.

Jag mår illa när jag tänker på dessa torskar, jag mår ännu mer illa när jag tänker på de män som har gjort affärsverksamhet av att köpa och sälja barn till dessa torskar. Mitt hat och förakt för dessa människor finner inga gränser.

Etiketter:

Annonser