Två döda av svartsprit i Östersund

ÖSTERSUND Två alkoholmissbrukare har avlidit och flera vårdats senaste veckan efter att ha druckit langad svartsprit i Östersund. Farhågor om att träsprit är i omlopp har ännu inte kunnat avfärdas av polisen.

– Vi har försökt kontrollera det, men ännu inte fått svar. Obduktionerna är ej klara och en flaska är skickad till Statens kriminaltekniska för analys, säger Kjell Wedin, kommissarie på spaningsroteln, till Drugnews.

Ryktena om träsprit har uppkommit efter de dödsfall som inträffat senaste tiden, men alltså inte bekräftats.

I söndags hittades en person medvetslös vid busstationen i Östersund. Han hade tillsammans med bekanta druckit ur flaskor som misstänks vara svartsprit. Han kördes med ambulans till sjukhus där han senare avled. Tre andra transporterades till tillnyktringsenheten.

Några dagar tidigare hittades en annan känd missbrukare död i sin lägenhet i staden. Invid honom hittades en spritflaska med oklart innehåll.

Sedan smuggelsprit och privatimport ökat har hembränning minskat även i Jämtland. Men vanligast är alkohol inköpt i systembutiker. Ungdomar är dock hänvisade till langare varför polisen nu befarar att det finns personer som säljer farlig sprit.

Inför helgen har dock polisen inte särskilt skärpt kontrollen utöver det vanliga, enligt vakthavande hos Östersundspolisen.

Etiketter:

Annonser