Vit jul, januari och februari

STOCKHOLM Över 10 000 föräldrar och andra vuxna skrev på kontrakt för en helnykter julhelg för barnens skull i IOGT-NTO:s kampanj. Från början var målet satt till 2000 kontrakt. /Andra satsar på vit januari och februari.

När sammanräkningen blev klar visade sig exakt 10 641 kontrakt ha skrivits under i kampanjen En vit jul. Bakgrunden var en uppmaning att inte dricka något starkare än lättöl för barnen de tre juldagarna. Handlingen är samtidigt ett solidariskt ställningstagande för de över 200 000 barn som växer upp i missbrukarfamiljer.
IOGT-NTO avser att återkomma med en liknande kampanj för en Vit jul 2008.

• Dryckespaus från alkoholstarka drycker påbjuds även på andra håll för dem som inte var helvita under jul- och nyårshelgerna. En alkoholfri januari har blivit allt populärare i Finland, ifjol valde cirka 17 procent av de vuxna helnykter månad och trenden fortsätter.

Och i februari satsar jämtar i Strömsunds och Krokoms kommuner på en Vit februari. Folkhälsokampanjen som även genomfördes ifjol har som mål att minska alkoholkonsumtionen genom att få med så många kommuninvånare. De erbjuds skriva på ett löfte och dessutom arrangerar föreningslivet alkoholfria arrangemang under februari, berättar Länstidningen.

Etiketter:

Annonser