Rausings son greps för knarkinnehav

LONDON Tetra Pak-miljardarvingen Hans Kristian Rausing greps tillsammans med sin hustru Eva förra veckan i London misstänkta för grovt narkotikabrott.

Fru Rausing ertappades av säkerhetsvakter förra tisdagen med crack, heroin och kokain i handväska och jacka när hon var på väg till en tillställning på amerikanska ambassaden.

Vid ett följande tillslag mot parets 60-miljonersvåning i London hittades narkotika till ett värde av 30 000 kronor i missbrukarkretsar. Polisen grep även Hans Kristian Rausing. Efter förhör och att borgen betalts så släpptes paret, men är fortfarande misstänkta för narktikabrott och ska åter förhöras i juli.

Paret har tidigare haft drogproblem och de möttes på en behandlingsklinik i USA. De är idag gifta och har fyra barn tillsammans. Eva Rausing säger till brittiska Daily Telegraph att hon djupt ångrar sig och ska söka hjälp.

Hans Kristian Rausing, 44 år, är yngste sonen av tre till miljardären Hans Rausing, men sonen arbetar inte i företagsimperiet Tetra Laval. En tid var sonen hippie i Indien, senare år har han och frun genom donationer stött organisationer som arbetar mot droger.

Etiketter:

Annonser