Rausing förnekar Palmerykten

LONDON Miljardärsonen Hans Kristian Rausing avfärdar sin avlidna hustru Eva Rausings påstående om att han vetat vem som beställde mordet av Olof Palme. Rykten om vad kokainparet känt till avfärdar han.

Eva Rausing hittades avliden i början av juli i parets hem i London, hon blev 48 år. Utredning visade att hon legat död 57 dagar och avlidit till följd av hjärtstillestånd och droger.

Tetra Pak-arvingen, Hans Kristian, 49 år, dömdes i augusti för brott mot griftefriden i en villkorlig dom till tio månaders fängelse och två års behandling. Han hade tejpat igen dörrspringor och svept in hustruns kropp för att hindra lukt tränga ut.

Hustrun kontaktade ett år före sin död en svensk författare och Palmeexpert Gunnar Wall och utpekade i flera mejl sin svärfar för att ha beordrat mordet på svenske statsministern 1986. Hon uppgav att hennes make kände till detta och att hon fruktade för sitt liv.

Palmespanare har visat intresse för Eva Rausings uppgifter, som nyligen blev kända. Nu i veckan svarade maken på hennes uppgifter i sms till Gunnar Wall, rapporterar Dagens Nyheter och Aftonbladet. Han avfärdade dem som “fullständigt osanna“, att hon utsatts för orättvisor i livet, men att hennes konspirationsteori inte hade någon grund. Eva Rausing hade även lämnat uppgifterna till en morddömd brittisk man, som efter hennes död skickade breven till Mail On Sunday.

Eva och Hans Kristian Rausings kokainproblem var kända. De möttes för två decennier sedan på ett behandlingshem. Paret har fyra barn. Han vårdas nu på ett sjukhus i London för sitt drogberoende.

Etiketter:

Annonser