Björn Fries chef för nya Precens

STOCKHOLM Förre narkotikasamordnaren Björn Fries som arbetat för socialdemokraterna en tid har fått nytt jobb. Han blir från juni chef för nya Preventionscentrum i Stockholm, verksamt inom socialt arbete.

– Det ska bli spännande och roligt, en riktig utmaning, säger Fries till Drugnews.

Efter en tid hos socialdemokraterna så har han alltså blivit engagerad av det borgerligt styrda Stockholm som chef för ett nytt centrum för socialt arbete.

Huvudstadens socialnämnd beslutade i torsdags att nya Preventionscentrum Stockholm, Precens, ska leda tre områden – sektionerna för forskning och utveckling; för metodutveckling och implementering; och programutveckling och prevention.
Syftet är bland annat att samla kunskap om socialt arbete och öka samarbetet med aktörer som landsting och polis.

Björn Fries har efter att i nära sex år lett Mobilisering mot narkotika, som lades ner vid årsskiftet, kritiserat den borgerliga regeringen. Bland annat för att vara alltför passiv i narkotikafrågan och att man inte satsar på fortsatt drogforsning.

• Vad händer med uppdraget för socialdemokraterna där du helt nyligen blev talesman i narkotikafrågor och sedan tidigare håller på med att utveckla partiets ungdomspolitik?
– Jag ska avsluta det arbetet innan jag tillträder på Precens, svarar Fries.

Det är socialborgarrådet Ulf Kristersson (m) som värvat Fries.
– Det finns ingen motsättning i att gå från politiken till att vara tjänsteman, säger han till Dagens Nyheter.

Nya Precens får inte några större resurser än tidigare, förutom sex miljoner kronor till forsknings- och utvecklingssektionen.

Precens bildades år 2000 och har samlat statistik och drivit informationskampanjer mot alkohol- och narkotikaproblem, även föräldrainriktade Kometen ingår idag. Man har ett 20-tal anställda.
– Jättebra att Björn Fries kommer med och gör vår verksamhet mer känd, säger till Drugnews Anders Eriksson som arbetat på Precens sedan starten.

Etiketter:

Annonser