Fem häktade i narkotikahärva

NORRKÖPING Fem personer häktades på onsdagen vid Linköpings tingsrätt på sannolika skäl för grovt narkotikabrott och medhjälp till grovt narkotikabrott.

Bland de häktade finns Daniel Demuynck, som tidigare hette Clark Olofsson.

De fem misstänks för att ha hanterat stora mängder amfetamin och hasch. Enligt Folkbladet beslagtogs runt 200 kilo narkotika, främst amfetamin och cannabis, i en skåpbil.

Två av de häktade erkänner till viss del brott, medan de övriga tre, däribland Daniel Demuynck, hävdar att de är oskyldiga.

De fem greps och anhölls sedan polisen stoppade en narkotikatransport i Stockholmstrakten. Samtidigt med tillslaget mot transporten, slog polisen till mot en villa utanför Varberg, där bland andra Daniel Demuynck greps. Polisens spaningsarbetet ska ha pågått åtminstone sedan i höstas.

Åtal ska enligt häktningsbeslutet var väckt senast den 22 augusti. Åklagaren räknar dock med att begära förlängd tid.

– Utredningen är så pass omfattande att vi kommer att begära förlängning av åtalstiden ett flertal gånger innan den kan sammanställas och åtal kan väckas, säger kammaråklagare Tomas Persson till Norrköpings Tidning.

Häktningsförhandlingarna genomfördes på polishuset i Norrköping.

En sjätte person som också satt anhållen har släppts. Misstankarna kvarstår, men räckte enligt åklagaren inte till en begäran om häktning.

Etiketter:

Annonser