Clark Olofsson åtalad i stor knarkhärva

LINKÖPING Återfallsförbrytaren Clark Olofsson åtalades i tisdags tillsammans med fem andra män misstänkt för grova narkotikabrott. Nära hundra kilo amfetamin och 76 kilo hasch beslagtogs förra sommaren då härvan började rullas upp.

Clark Olofsson – som numer heter Daniel Demuynck – har varit häktad sedan i juli ifjol. Hans roll i ligan tros delvis varit att ordna kontakter mellan köpare och säljare av narkotikan.
De nu åtalade vid Linköpings tingsrätt nekar till inblandning, men det finns flera bevis – inbördes utpekande, inspelade telefonsamtal och sms.

I ett samarbete mellan polisen i Östergötland, rikskrim och utländsk polis kunde ligan med tentakler även i Belgien och Holland sprängas. Polisen fick reda på att en transport var på gång och lyckades byta ut det mesta av amfetaminet som gömdes i en lokal i Rotterdam, rapporterar Östgöta Correspondenten.

Polisen kunde sedan följa smugglingen via Öresundsbron till Malmö och vidare upp till Stockholm och Årsta partihallar där polisen slog till 19 juli. Förutom det utbytta amfetaminet kunde stora mängder hasch beslagtas.

Samtidigt gjordes polisrazzior i en villa nära Varberg där bland andra Clark Olofsson kunde gripas.

Av de sex personer som nu åtalas för inblandning i härvan är två bosatta i Bandhagen i Stockholm, en är tysk medborgare, en holländare och en marockan som varit bosatt i Rotterdam.

Dessutom alltså Clark Olofsson, 62 år, som suttit i fängelse över halva sitt liv. Bland annat för mordförsök, bankrån och narkotikabrott. Han frigavs i förtid 2005 från danskt fängelse dit han dömts till 14 år för grova narkotikabrott.

Rättegången i Linköping inleds 2 juni och är planerad att pågå flera veckor under stort säkerhetspådrag. Målet är uppdelat i tre delar, ytterligare fler personer är åtalade.

Etiketter:

Annonser