Känd författare greps med kokain

STOCKHOLM En känd författare är misstänkt för narkotikabrott efter att nyligen ha gripits av polisen i samband med en kokainaffär i Stockholm.

Mannen som är en prisbelönad författare och TV-dramatiker greps 10 januari med ett knappt gram kokain som han köpt av en känd våldsman, uppger en källa till Aftonbladet. Polisen hade spanat mot lägenheten där affären gjordes upp och fått tips om att den var på gång.

Författaren greps när han kom ut ur den övervakade lägenheten, visiterades och delgavs misstanke om narkotikabrott.

Han erkänner för tidningen att han ertappats med en mindre mängd kokain. Men att det var en tillfällighet, att han bara köpt kokain sju, åtta gånger i sitt liv.
– Det här är tråkigt. Jag vet att det finns en del unga människor som ser mig som en förebild, säger han till Aftonbladet.

När polisens piketstyrka slog till mot bostaden så fanns fyra personer där. Alla är kända av polisen som grova våldsmän och två är tidigare morddömda. En av männen greps och anhölls.

Polisen har haft lägenheten i centrala Stockholm under bevakningen en tid. I julhelgen hittades en kvinna död där som sannolikt avled av en överdos narkotika.

Etiketter:

Annonser