Stoppad med 5 kilo heroin på Arlanda

ARLANDA En kvinna som försökte föra in fem kilo heroin i en resväska till Sverige har åtalats för grov narkotikasmuggling. Hon stoppades av tullen på Arlanda när hon anlänt med flyg från Turkiet.

Hon avslöjades på Arlanda med det stora heroinpartiet i början av september. Narkotikan som är värd omkring 7,5 miljoner kronor i missbrukarled låg gömd i hennes resväska.

Den 58-åriga kvinnan misstänks vara kurir för en internationell liga med bas i Turkiet. Enligt hennes pass hade hon bara under juli månad rest från Singapore till Turkiet, Spanien, Holland, Brasilien och Sverige.

– Resrutten är anmärkningsvärd med tanke på hennes ekonomi. Vi tror att hon anlitats för uppdrag som knarkkurir, säger kammaråklagare Magnus Berggren vid internationella åklagarkammaren i Stockholm till TT.

Kvinnan nekar till brott och uppger att hon fått i uppdrag av nigerianska män att besöka en läkare i Sverige och fått en väska vars innehåll hon inte kände till.

Heroinpartiets mottagare i Sverige är ännu oklar. Turkisk polis utreder de misstänkta avsändare, några nigerianska droghandlare. Flera kurirer har gripits med narkotika på väg från landet.

Rättegången mot kvinnan inleds 2 december vid Attunda tingsrätt.

Etiketter:

Annonser