Hamasledare drogad före mordet

DUBAI Hamasledaren Mahmud al-Mabhuh drogades innan han kvävdes till döds på ett hotellrum i Dubai, konstaterar polisen i emiratet. Mordet i januari har fått stor internationell uppmärksamhet.

Palestiniern al-Mabhuh – en av grundarna till Hamas militäre gren – kvävdes i januari på ett lyxhotell med en kudde efter att först drogats med snabbverkande suxamethonium som används inom narkosmedicin.

Utredande poliser uppgav i söndags att mördarna använde metoden för att det skulle se ut som att offret dött av naturliga orsaker då det inte fanns tecken på motstånd, rapporterar AFP och Reuters.

Övervakningsbilder från lyxhotellet visar hur elva förklädda personer spanar kring al-Mabhuh före mordet. Deras identiteter var stulna från bland annat européer. Underrättelsetjänsten Mossad har utpekat som trolig organisatör av dådet, men uppgifterna har tillbakavisas av Israel.

Mahmoud al-Mabhuh var med och kidnappade två israeliska soldater 1989 som senare dödades och han har senare utpekats av Israel för inblandning i smuggling av raketer till Gaza.

Etiketter:

Annonser