Fängelse för regeringsanställd

STOCKHOLM Den 41-årige regeringstjänsteman som påträffades med en större mängd opium har dömts till fyra år och tre månaders fängelse. Sammanlagt dömdes elva män i härvan.

Domarna från Södertörns tingsrätt i onsdags för männen i härvan varierar mellan fem års fängelse och dagsböter, rapporterar TT.

Åklagaren hade åtalat alla männen för grovt narkotikabrott gällande innehav och överlåtelse av flera kilo opium. Två var även åtalade för anstiftan till smuggling. De dömda kommer från Stockholm, södra Stockholm och Uppsala.

Den 41-årige departementssekreteraren på regeringskansliet tros ha varit en av ligans huvudmän. Han greps i november vid järnvägsstationen i Uppsala efter att ha försökt smita från polisen. Han hade då hela 350 gram av drogen med sig vilket tyder på att han skulle sälja vidare.

Under förhandlingarna erkände mannen delar av det han åtalats för, men nekade till narkotikaförsäljning. Tingsrätten dömt honom ändå för grovt narkotikabrott. Fängelsestraffet var ändå mildare då rätten tog hänsyn till att han förmodligen kommer att avskedas.

Etiketter:

Annonser