Smugglade kokain på brittiskt krigsfartyg

PORTSMOUTH En marinlotta på brittiska jagaren HMS Manchester dömdes i fredags till fängelse tillsammans med tre män för smuggelförsök av nära fem kilo kokain. Narkotikan togs ombord på fartyget vid ett flottbesök i Colombia förra sommaren.

Den 37-åriga kvinnan tjänstgjorde på den brittiska jagaren och hämtade på uppdrag av två av männen kokainet när jagaren lade till i den hamnstaden Cartagena vid ett flottbesök i juli ifjol.

Kokainet – extremt rent och värt motsvarande drygt 22 miljoner kronor i gatuled – hittades senare i marinlottans klädskåp ombord på fartyget, när det anlöpte brittisk hamn på väg till sin bas i Portsmouth.

En domstol i Portsmouth dömde i kvinnan och tre män, delaktiga i smugglingen, till långa fängelsestraff. Marinlottan döms till 7,5 års fängelse, hennes pojkvän dömdes till 13 år, en annan man till 10,5 års fängelse. En 20-årig man döms till elva år mot sitt nekande, rapporterar The Telegraph.

– Straffen måste vägas mot den vinst ni gjort om brottet hade lyckats, därför är denna tid bakom galler rättvis, sade domaren Ian Pearson till de åtalade när han utdömde straffen.

Kvinnan och två av männen är Angolafödda och hade beviljats asyl i Storbritannien 2004.

Etiketter:

Annonser