Misstänkt våldtäktsman påverkad vid brotten

ÖREBRO En 23-årig misstänkt serievåldtäktsman i Örebro var påverkad av alkohol eller andra droger när han utförde brotten. “Mina fantasier blir verklighet då jag dricker“, säger han i en ny personutredning.

Mannen har gripits för flera uppmärksammade våldtäkter och attacker mot kvinnor sedan 2005, den senaste förra månaden. Han har gjort viss medgivanden.

I en utredning som gjorts av Kriminalvården som nu är klar beskriver han sig som en socialt isolerad person som aldrig haft en riktig kärleksrelation eller haft en nära vän. Han har tillbringat mycket tid att spela dataspel istället, men även sysslat med kampsport.

Fantasier och våldsamheter har särskilt blommat upp när han varit berusad då han varit mycket lättprovocerad.
Han har druckit mer alkohol senaste året, rökt cannabis dagligen i flera år och under en period även tagit morfin.
Han anser dock inte att brotten varit drogrelaterade, eftersom ilskan kommit inifrån. Men han anser sig inte kunna provoceras när han är nykter.

Den unge mannen – som är inte tidigare är straffad – kan komma att delges misstankar för fler ouppklarade sexbrott i Örebroområdet, enligt polisen. Kriminalvården anser att 23-åringen bör genomgå en rättpsykiatrisk undersökning, enligt SR Örebro och Aftonbladet.

Etiketter:

Annonser