Treårig alkoholist chockar England

LONDON Ett treårigt barn i Storbritannien behandlas för alkoholism. Samtidigt underkänner hälsoorganisationer regeringens försök att minska drickandet.

Treåringen har dagligen under nära ett halvt år fått alkohol, men det är ännu oklart hur, avslöjar vårdtjänstemän för The Telegraph.

Barnet är bara ett av 13 unga under tolv år som fått diagnosen alkoholism i centrala England 2008-2010. Samma tid behandlades 106 ungdomar mellan 13 och 16 år också för alkoholberoende.

Även om fallet betecknas som “extremfall av ungdomsalkoholism“ så väcker det frågor kring tillgången på alkohol, kampanjpriser och normaliserandet.
– Den billiga spritens lättillgänglighet gör det svårt för människor att ta hälsosamma beslut kring om de dricker och hur mycket, säger Sara Matthews från en insamlingsfond för leverhälsa till tidningen.

Brittiska regeringen uppger att det behövs ökade insatser mot ett utbrett supande. Men i måndags gick sex stora hälsoorganisationer ut och vägrar gå med i en frivillig uppgörelse som de betecknar alltför mycket styrd av alkoholindustrin.

Initiativet – som är tänkt visa bred front mellan industrin, hälsoexperter och regeringen mot alkoholproblem – anser de inte ställer tillräckligt hårda krav på alkoholindustrin.

De ansedda organisationerna som vägrar underteckna överenskommelsen är, enligt BBC News: Alcohol Concern, British Association for the Study of the Liver, the British Liver Trust, the British Medical Association, the Institute of Alcohol Studies och the Royal College of Physicians.

Etiketter:

Annonser