Tre års fängelse för cigarettsmuggling

2001-02-13 17:05 (DrugNews/SL)
YSTAD Domarna i det gigantiska cigarettsmugglingsmålet föll på tisdagen i Ystads tingsrätt. En 58-årig man dömdes till tre års fängelse för grov varusmuggling, medan en annan misstänkt frikändes.

I november avslöjade tullen i Ystads färjeläge ett smuggelförsök med drygt fyra miljoner cigaretter gömt i en last av tomma glasburkar från Polen. Chauffören greps, men släpptes senare eftersom han tros ha varit ovetande om den illegala delen av lasten.
Vidare spaning ledde tullen till en lagerlokal i Ulricehamn där likadana glasburkar lagrats. Åklagaren bedömde att minst 15 liknande transporter gjorts med sammanlagt 60 miljoner cigaretter mellan februari och december förra året.

Det ovanliga med fallet – förutom den enorma mängden smuggelcigaretter – är att inte kuriren utan distributören och organisatören åtalades.
Lokalägaren, en 47-årig man, åtalades för medverkan, men frikändes alltså av tingsrätten. Den 58-årige företagaren från Malmö som dömdes till fängelse har hela tiden förnekat vetskap om cigaretterna i glasburkslasten. Det är oklart om han tänker överklaga domen, enligt Expressen.

Läs mer i DrugNews:
Åtal efter gigantisk cigarettsmuggling

Etiketter:

Annonser