Alkoholfri drink släcker törsten i Visby

VISBY Alkoholfria Almedalsdrinken intar Visby under politikerveckan. I söndags kväll lanserades den i baren på Clarion Hotel Wisby av nätverket Folkrörelser mot droger.

Många lät sig väl smaka drinken som baseras på bland annat jordgubbar och mynta. Den är framtagen av bartendern Örjan Åstrand på uppdrag av nätverket.

I söndags kväll serverades den fritt till minglande besökare i hotellets vinterträdgård, men kommer även erbjudas under veckan på flera krogar och uteställen vid mingel och nätverkande. I tv-soffor och på politikerträffar och uteställen som Kharma, Packhuskällarn med flera.

Alkoholfritt har blivit på mode, Systembolaget säljer alltmer och fler vill kunna välja något annat än mineralvatten eller cola.

Mats Gunnarsson, moderator från nätverket som tagit initiativet till drinken, berättade att många är på Gotland under Almedalsveckan för att jobba, och då passar det illa med att sippa rosévin, bubbel eller annat i alkoholväg.
– Dessutom ställer det större krav på bartendern att göra en alkoholfri drink, eftersom man märker smaken tydligare, sade han.

Trängseln och efterfrågan var stor i baren och Daniel Carlryd, CAN, hade fullt sjå att hinna med att muddla jordgubbar och blanda drinkar tillsammans med bland andra Carina Sommarström och Ann-Sofie Roberntz från NBV.

Några gäster hade druckit öl, men lät sig väl smaka av Almedalsdrinken. “Fräsch och god“, var flera kommentarer. “Man kan dricka flera, utan att få huvudvärk och vara pigg på seminarier imorrn bitti“, sa en annan.
– Jättegod, man blir glad, sade Anna Carlstedt, IOGT-NTO:s ordförande, till Drugnews.

En representant för Systembolaget lät sig väl smaka, en tjej hade ordnat en t-shirt med receptet på ryggen, en herre tyckte att basilika passar bättre än mynta med jordgubbar. Medan några tv-reportrar såg betänksamma ut och undrade om man inte kan blanda i några stänk alkohol. Men då vore det ju inte längre Almedalsdrinken (mer info och recept)…

Mittemot hotellet på Kilgränd, nära Donners Plats har Folkrörelser mot droger byggt en utescen, Soberia White Corner, där seminarier drar igång från måndag i de mest skiftande folkhälsorelaterade ämnen. Jodå, drinken ska serveras där också.

Etiketter:

Annonser