Alkoholflödet i Almedalen kartlagt

VISBY Alkoholen flödar i Visby och inför politikerveckan har ytterligare serveringstillstånd beviljats. Flest tillfälliga tillstånd under Moderaternas dag på tisdag och Vänsters påföljande dag.

Det är sajten Makthavare.se som sammanställt utskänkningstoppen i relation till vilken partiledare som talar i Almedalen. Samma dag som Fredrik Reinfeldt talar så hålls flest mingel och seminarier – och har 14 arrangörer beviljats temporära alkoholtillstånd.

På onsdagen 13 extratillstånd under Vänsterpartiets dag, 9 tillstånd på onsdag under Miljöpartiets dag, 7 tillstånd på torsdag under Folkpartiets dag, 5 tillstånd på fredag under Centerns dag, 2 tillfälliga tillstånd var det första dagen under Sverigedemokraternas dag, och vardera 1 extra tillstånd under Socialdemokraternas dag på lördag och Kristdemokraternas på söndag.

Dessutom har tillståndsmyndigheten på Gotland beviljat 112 permanenta serveringstillstånd i Visby. Under Almedalsveckan tillkommer 12 utskänkningstillstånd för allmänheten och 32 för slutna sällskap.

Etiketter:

Annonser