Storsmugglare gripen efter biljakt

ÅMÅL En välkänd norsk storsmugglare har gripits av svensk polis efter en biljakt genom Bohuslän och Dalsland. Mannen greps med nästan 600 liter sprit i bilen.

Det var i samband med en norsk tullkontroll som en bil vände och började köra tillbaka till Sverige. Den norska tullen följde med över gränsen för att observera och i samband med detta misstänks smugglaren för att ha försökt preja tullarna mot en lastbil, skriver VG .

Ett tiotal polisbilar tog upp jakten på smugglaren och fick till slut stopp på hans bil utanför Bengtsfors i Dalsland. I bilen fann man nästan 600 liter sprit. Mannen är nu anhållen misstänkt för förutom smugglingsbrott bland annat vårdslöshet i trafik och försök till grov misshandel.

Mannen är en välkänd spritsmugglare i Norge och har bland annat framträtt i en dokumentär i norsk tv och öppet berättat om sin verksamhet, även om han då hävdade att han inte smugglade till Norge. Han är dömd för en stor mängd brott sedan mitten av 1970-talet. 1985 dömdes han för att ha smugglat över 450 000 flaskor sprit och 50 000 flaskor vin. Han är också dömd för hembränning i stor skala och 2005 för oaktsamt dråp på två personer i samband med den norska träspritshärvan där totalt 18 personer dog.

Etiketter:

Annonser