Slutfestat i Region Skåne

MALMÖ/STAFFANSTORP All intern representation i Region Skåne ska framöver vara alkoholfri och nya regler för attestering ska införas. Det meddelade regionstyrelsens ordförande Pia Kinhult (M) i helgen.

Det är efter Uppdrag Gransknings tv-program nyligen om utbredd alkoholkonsumtion under Staffanstorps politikerresor till fastighetsmässor i Cannes som nu flera regelverk ses över.
Det finns nu förslag på ändrade regler för kommunens representation och införande av alkoholpolicy.

Tidigare kommunalrådet Michael Sandin (M) – som deltog i mässresorna – fortsatte även med frikostliga festnotor och taxiresor för skattepengar i nya rollen som regionpolitiker i Region Skåne. Något som lokala medier avslöjat genom att begära ut notor och oppositionen krävt reagerat mot.

– Det är verkligen olyckligt. För mig är spritnotor av det här slaget helt oacceptabelt. Jag kommer att kräva att all intern representation ska vara alkoholfri, säger Pia Kinhult till Sydnytt.

Däremot kan vin och öl få förekomma vid extern representation i regionen. Även reglerna för taxiresor och attestreglerna för regionråden ska ses över. Framöver ska det vara två som godkänner räkningar.

Hon ser även historien som “en väckarklocka oss som kollegor – hur uppmärksamma är vi på varandra? Se beteenden, avvikelser och faktiskt se varandra.“

Den granskade politikern Sandin sjukskrevs förra veckan för att ta itu med sina alkoholproblem.

Etiketter:

Annonser