Spriten flödar i Norrköping

NORRKÖPING Blöta spritfester i Norrköpings hamnbolag har blivit politiskt sprängstoff. Detta då representationen gått på tvärs med kommunens alkoholpolicy om återhållsamhet.

Det är Folkbladet som grävt i redovisningarna i kommunens bolag och hittat frikostliga notor. Vid en middag för 72 personer i hamnbolaget slutade notan på 115 000 kronor, varav drygt 40 000 kronor spenderades på öl, vin och sprit.

Hamnchefen Bengt-Erik Bengtsson, vd för Norrköpings Hamn och Stuveri, tycker inte det är anmärkningsvärt. När man har en representationsmiddag, ska man vara generös, säger han till TV4. Och tillägger att det handlade om en kundmiddag och att det är han själv som bestämmer över alkoholpolicyn.

Men även vid andra tillfällen har hamnledningen bjudit frikostligt. När landshövdingen avtackades vid en tillställning för 13 personer ifjol så slutade notan på över 22 000 kronor, över hälften var för alkohol.

Norrköpings kommun har beslutat att representationer helst ska vara alkoholfria.
Nu ursäktar sig flera politiker som varit med vid tillställningarna. Och miljöpartiets ersättare i hamnstyrelsen, Eva Karlsson, tar kraftigt avstånd för spritfesterna.
– Jag borde ha slagit larm. Nu måste vi ta tag i det här, säger hon till Folkbladet om de nya uppgifterna. Hon själv hoppar dock av styrelsen, men av andra skäl, uppger hon.

Även Norrköpings kommunledning har bjudit på vin och sprit vid flera tillfällen, trots policyn om restriktiv representation. Kommunalrådet Mattias Ottosson (S) har försvarat bjudningarna. Men affären ser ut att fortsätta.

Etiketter:

Annonser