IF Metall fortsätter bjuda på alkohol

STOCKHOLM Metalls kongress avslog ett förslag att förbjuda representation med alkohol för medlemmarnas pengar. Kongressen föredrog “ett rimligt mått av gästfrihet även i fortsättningen“.

Det var avdelning 21 i Södertälje som i en motion till kongressen föreslagit att hela fackförbundet skulle anta den policy som man där har lokalt. Nämligen att ingen alkohol för användas för medlemmarnas pengar. Något som ökat förtroendet från medlemmarna när de förtroendevalda kan hänvisa till sin policy, berättade Milan Bogicevic från Södertälje.

Förslaget stöddes av Johanna Haraldsson, avdelning 32 från Höglandet.
– Vi måste visa hänsyn och inte försvåra för våra medlemmar som har alkoholproblem. Det kan göra att man kanske undviker facklig verksamhet, sade hon, rapporterar Dagens Arbete.

Förbundets ekonomichef Håkan Arnelid svarade att utgångspunkten är att vara ansvarsfulla.
– Vi har inget totalförbud, men är väldigt restriktiva. Vi vill kunna visa på ett rimligt mått av gästfrihet, sade han.

Milan Bogicevic tyckte dock att man kan vara gästfria utan alkohol. Och att folk med alkoholproblem har svårt att stå emot. Han frågade dessutom retoriskt om hur återhållsamt det varit kvällen före på kongressfesten där öl och vin serverades.

Kongressen gick dock på förbundsstyrelsens linje och avslog förslaget om förbud att bjuda på alkohol för medlemmarnas pengar. IF Metalls kongress avslutades på fredagen.

Etiketter:

Annonser