Kommunalråd tar time out

UPPSALA Kommunalrådet Gustaf von Essen (KD) i Uppsala tar en månads time out. Detta för att hantera jobbrelaterad stress, “diabetes och periodvis överkonsumtion av alkohol“, skriver han i ett pressmeddelande.

Han meddelade beslutet intern för kristdemokraterna i tisdags kväll och gick ut med pressmeddelandet i onsdags.

von Essen är 66 år, är kommunalråd och var tidigare riksdagsledamot för moderaterna. Han uppger att han vill “kvalitetssäkra sin hälsa“ och samla krafter inför nästa års valrörelse för att orka en mandatperiod till.

Han uppger för SR P4 Uppland att han inte dricker alkohol alls sedan en tid och att hans “alkoholproblem aldrig har fått konsekvenser för jobbet“.

En annan politiker som hoppat av efter arbetsrelaterad stress och alkoholproblem är Moderaternas tidigare vice ordförande Kristina Axén Olin.

Alkoholläkaren Sven Andreasson på Folkhälsoinstitutet har tidigare varnat för att politiker är ett riskyrke och efterlyst alkoholpolicy för dem.

Riksdagspolitiker har berättat om en miljö med mycket stress och alkoholrepresentation. Ett förslag från nykteristernas grupp i riksdagen om mer restriktiva regler vad gäller alkohol avfärdades förra året av talman Per Westerberg.

Etiketter:

Annonser