Minimipris på brittiska pubar?

LONDON Erbjudanden av typen “drick så mycket du vill för 10 pund“ ska stoppas på brittiska barer och pubar. I framtiden ska de tvingas att införa ett minimipris för alkohol, föreslås i en brittisk parlamentsrapport.

Enligt rapporten i måndags från underhusets inrikeskommitté ska pubar och klubbar också betala för att finansiera extra polisinsatser, toaletter och annat som krävs för att hantera de problem som uppstår i brittiska städer i samband med storskaligt supande.
Det är meningen att de nya reglerna ska införs av de lokala myndigheterna.

Samtidigt är hundra års regeln om att brittiska pubar måste stänga vid klockan 23 på väg att försvinna. Från i höst blir det tillåtet med generösa serveringstider, vilket har väckt farhågor om mer bråk kring nöjesställen.

Kommitténs ordförande John Denham (labour) menar att kritiken mot att det ska bli möjligt att ge serveringstillstånd dygnet runt missar målet när det gäller att komma tillrätta med de alkoholrelaterade problemen i brittiska städer.

“Ordningsproblem uppstår nu. Effektiv upprätthållande av regler, obligatoriska bidrag från pubar och superklubbar och minimipriser spelar allt en roll. Men det underliggande problemet är att allt för många dricker mycket i en litet geografiskt område“, säger han till The Guardian.

Mark Hastings från pubarnas intresseorganisation British Beer and Pub Association säger till BBC att han anser att minimipriser skulle vara olagligt.

Etiketter:

Annonser