Två åtalas efter spansk haschbeslag

GÖTEBORG Två göteborgare åtalas för grovt narkotikabrott efter att 627 kilo hasch i maj hittades av spansk polis under grönsaker i en lastbil. I ett lager påträffades ytterligare 60 kilo av drogen.

De båda männen, 32 och 38 år, som är svenska medborgare har haft framträdande och avgörande roller i en internationellt organiserad narkotikaliga, menar åklagarna i stämningsansökan som på torsdagen lämnades till Göteborgs tingsrätt.
De båda männen som suttit i förvar sedan tillslaget i maj förnekar brott.

Det var tullkriminalen som hade spaning mot männen. Genom telefonavlyssning, filmning och samarbete med rättsinstanser i Danmark och Spanien fick man nys om att den stora narkotikasändningen var på gång.

Den 25 maj stoppade spansk polis lastbilen nära gränsen till Frankrike. I en släpvagn hittades 20 kollin med cannabis. I ett lager upptäcktes ytterligare två kollin med vardera 30 kilo hasch.

Åklagarna tror att knarket kom från Marocko och var avsett för försäljning i Danmark och Sverige. Beslaget är ett av det största någonsin avsett för den nordiska missbruksmarknaden.

38-åringen åtalas även för innehav av mindre mängder dopingmedel.

Etiketter:

Annonser