HD nekar ”Hagamannen” ny rättegång

UMEÅ/STOCKHOLM Domen på 14 års fängelse står fast för den s k Hagamannen Niklas Lindgren som under flera år satte skräck i kvinnor i Umeå och dömdes för bland annat grov våldtäkt och två fall av mordförsök. Högsta domstolen beslutade att inte bevilja honom prövningstillstånd.

Lindgren ville överklaga hovrättens dom som slagit fast att han varit likgiltig inför om kvinnorna skulle dö eller ej, något som försvarsadvokat Leif Silbersky ihärdigt tillbakavisade.

Silbersky är väldigt besviken att han inte får möjlighet att argumentera för sin klient inför HD och skulle meddela Lindgren avslaget till prövningstillstånd, rapporterar TT.

Mer nöjd med avslaget var då det målsägandebiträde för den kvinna som fick örat avbitet i samband med våldtäkten.
– Gud så skönt. Nu kan hon äntligen ta tag i och börja bearbeta det som hänt. Det blir en punkt på det rättsliga och det blir lättare att ta hand om känslor och det hon har varit med om, sade målsägandebiträdet Mari Ann Johansson till TT.

”Hagamannen” angrep minst sex kvinnor i centrala Umeå. Han levde ett dubbelliv med familj och barn när polisjakten pågick, samtidigt som han vissa kvällar efter att ha druckit stora mängder alkohol anföll och våldtog kvinnor.
”Jag var full och trött”, var hans försök till förklaring.
Han hade missbruksproblem, men var inte allvarligt psykiskt sjuk, enligt den sinnesundersökning som gjordes inför rättsprocessen.

Etiketter:

Annonser