Ännu en häktad har tagit sitt liv

KALMAR En man häktad för narkotikabrott tog sitt liv i arresten hos polisen i Kalmar i tisdags kväll. Mannen som är i 25-årsåldern hängde sig på toaletten.

Mannen som är från Malmö hade tillsammans med tre andra häktats samma dag för narkotikabrott. eftersom det 40-talet platserna på häktet var upptagna placerades han i anhållningsarresten.

Vid 20-tiden bad han få besöka toaletten och hittades senare hängd i ett lakanstycke han bundit fast i dörren.

– Vi har samma rutiner i arresten som på häktet och låser upp toaletten efter fem minuter. I det här fallet visade det sig vara för sent trots att upplivningsförsök påbörjades direkt och fortsatte i ambulansen, säger polisens informationschef Sven-Erik Karlsson till tidningen Östran.

Enligt polisen hade häktespersonalen följt rutinerna och gjort en suicidkontroll, men inte funnit någon skaderisk. En internutredning kommer nu att inledas.

Ifjol tog tolv personer på landets häkten sina liv. Vid fem av fallen hade varningar kommit till häktespersonal om att personerna var självmordsbenägna. De fick ändå ingen extra tillsyn, enligt en granskning som Sveriges Radios Eko och Kaliber har gjort.

Etiketter:

Annonser