Åtta gripna i knarknätverk

STOCKHOLM Polisen gjorde i onsdags razzior på flera platser i Stockholm. 80 kilo amfetamin beslagtogs och åtta män greps misstänkta för inblandning i smuggling i vad som beskrivs som ett hårt slag mot den organiserade brottsligheten.

Narkotikabeslaget är ett av de största på länge i huvudstaden och gjordes i stadsdelen Årsta där pulver hittades som misstänks vara amfetamin.
– Ett hårt slag mot grov brottslighet och ett avbräck på narkotikamarknaden, säger Varg Gyllander pressekretare på Rikskrim till Drugnews

Tillslagen som gjordes av rikskriminalpolisen i samarbete med nationella insatsstyrkan och utländsk polis skedde utan större dramatik. Fler gripande är att vänta. Vilket land som smugglingen gjorts från vill polisen av utredningskäl ännu inte berätta.

Rikskrim hade sedan länge spanat och kartlagt ett nytt smuggelnätverk. Och i december greps en medlem i ligan på väg med 13 kilo amfetamin. Mannen dömdes nyligen till tio års fängelse.

De nu gripna personerna är medelålders svenskar kända av polisen sedan tidigare. De tros ha varit kurirer eller mottagare narkotikan, men några kan även vara huvudmän. Flera av dem finns med på den s.k. Alcatraz-listan, ett hundratal av landets mest jagade brottslingar.

– När vi syr in några på listan, så fyller vi på med nya. Vi är på dem hela tiden och markerar att det ska vara obekvämt att vara kriminell, säger Varg Gyllander på Rikskrim.

Etiketter:

Annonser