Hel flygbesättning greps med kokain

LONDON Åter har en besättning hos South African Airways på 15 personer gripits på Heathrow-flygplatsen sedan fem kilo kokain hittats i deras bagage. Det är andra gången på en månad som narkotikasmuggling avslöjas bland flygbolagets personal.

I måndags upptäckte brittisk tullpersonal narkotikan i bagaget sedan flygplanet från Johannesburg landat. Hela flygbesättningen har förts till arrest och ska höras om smugglingsförsöket. Värdet av kokainet är över tre miljoner kronor i missbrukarled.

En talesman för tullen säger till nyhetsbyrån AFP att man är “mycket förvånade att upptäcka ännu ett försök“. I januari greps tio kvinnor och fem män i en annan besättning från SAA med 50 kilo cannabis och fyra kilo kokain på Heathrow.

De släpptes senare med krav att höras vidare i mars månad. Enligt Sydafrikansk media så greps senare en säkerhetsvakt och en kabinmedlem för samröre med händelsen.

SAA har uppgivit att bolaget “har nolltolerans“ mot att flygbolaget används för några som helst kriminella aktiviteter. Flygbesättningar ska kontrolleras på samma sätt som vanliga passagerare i Storbritannien och Sydafrika, enligt AFP.

Etiketter:

Annonser