LSD-smugglare i norr dömda

SKELLEFTEÅ Ett stort tullbeslag av LSD i höstas har nu lett till att fem av sex åtalade män i Skellefteå döms till fängelse för del i narkotikasmuggling från Holland.

De två unga huvudmännen, 22 och 23 år, hade i oktober ifjol rest ner till Amsterdam och köpt drygt 1000 LSD-trippar som de postade i fyra kuvert till fyra kamrater i Skellefteå. Men tullen upptäckte leveransen vid postkontrollen på Arlanda.

Huvudmännen dömdes i måndags av Skellefteå tingsrätt till 4,5 år respektive tre år och åtta månaders fängelse för bland annat grov narkotikasmuggling.

Tre av de fyra adressaterna dömdes till 1,5 års fängelse vardera, medan en fjärde fick skyddstillsyn och särskild behandlingsplan mot eget missbruk. “Då de lämnat ut sina adresser får de anses ha varit likgiltiga inför effekterna av sitt handlande“, skriver tingsrätten i domen.

Alla sex hade förnekat del i smugglingen som utgör en femtedel av tullens sammanlagda LSD-beslag ifjol i landet. Det är högst sannolikt att de fem som dömts till fängelse kommer att överklaga domarna, enligt Västerbottenstidningen Norran.

Etiketter:

Annonser