Tjänade miljon på alkohol till unga

VÄXJÖ En 68-årig man i Kronobergs län åtalas idag för grov smuggling och försäljning av alkohol till ungdomar. Han misstänks ha fört in 74 000 liter starköl, 9 100 liter vin, 1 800 liter sprit och 31 000 liter starkcider. Vinst är över 1,3 miljoner kronor.

– Mannen åtalas ensam för grov smuggling. Dessutom åtalas han och hustrun för grov olovlig försäljning av alkoholdrycker eftersom de varje vecka sålt alkohol från sin bostad, säger åklagare Marcus Sjöstrand till Smålandsposten.

Mängdmässigt är det målet ett av de största om alkoholsmuggling i landet. Han har gjort minst 199 resor till Tyskland från 2008 till september i år och inhandlat alkoholen som han kört hem i en skåpbil.

Mannen som bor i trakterna av Grimslöv, sydväst om Växjö, misstänks att tillsammans med hustrun sålt alkoholen vidare varje vecka. Han förnekar att de sålt till ungdomar, men 16 tonåringar har i förhör berättat att de köpt av paret.

Enligt åtalat har den illegala alkoholförsäljningen varit känd av ungdomar ibland annat Alvesta och Växjö. Vid polisens tillslag hittades 1 200 liter alkohol.

Mannen beräknas ha tjänat 1 350 000 kronor på försäljningen av den insmugglade alkoholen, enligt åtalet.

Paret åtalas under fredagen och rättegången hålls nästa onsdag och torsdag i Växjö tingsrätt.

Etiketter:

Annonser