Stockholms-avtal med ideella sektorn

STOCKHOLM Ideella sektorns betydelse växer. Efter två år med dialogmöten undertecknade i tisdags Stockholm stad en överenskommelse med 68 idéburna organisationer.

Bland andra deltog socialborgarrådet Anna König Jerlmyr (M), äldreborgarrådet Joakim Larsson (M) och borgarrådet Roger Mogert (S) och representanter för 68 idéburna organisationer vid signeringsceremonin i Gyllene salen i stadshuset.

Staden åtar sig i och med undertecknandet att utveckla arbetet med den idéburna sektorn. Den har en allt viktigare roll i Stockholm, både som utförare, fristående kraft och bärare av medmänskligt socialt engagemang.

Organisationer driver många verksamheter och är en viktig samarbetspartner för staden. Nu ska en partsgemensam arbetsgrupp tillsättas och ta fram en handlingsplan med utgångspunkt i överenskommelsen. Årliga uppföljningskonferenser ska ordnas.

– Överenskommelsen är ingen färdig produkt utan ett avstamp, en början av ett samarbete som sker på de idéburna föreningarnas villkor, sade Roger Mogert i sitt tal.

Överenskommelsen är en plattform för delaktighet och samverkan mellan staden och olika ideella organisationer.

•Vad händer nu konkret efter undertecknandet av överenskommelsen?
– Staden vill samarbeta med organisationerna och det första vi nu gör är att arbetsgrupperna ska upprätta handlingsplaner för utvecklingen av organisationernas arbete inom staden, säger socialborgarrådet Anna König Jerlmyr till Drugnews.

Cirka 200 personer deltog vid festligheterna som inramades av musik, alkoholfri dryck och tilltugg.

Etiketter:

Annonser