Babben ny Vit jul-ambassadör

Artisten Barbro “Babben“ Larsson och musikern Jan Johansen är nya Vit jul-ambassadörer som stöder IOGT-NTO-rörelsens kampanj för alla barns rätt till en alkoholfri, kul jul.

Det är sjätte året som nykterhetsrörelsen anordnar kampanjen. En ny hemsida och loggar har tagits fram. Men budskapet är detsamma – att lyfta fram barnens behov i förhållande till vuxnas alkoholdrickande, särskilt vid storhelger som jul.

– Kampanjen behövs – all barn har rätt till en jul tillsammans med nyktra föräldrar. Och allt fler ansluter sig varje år. Roligt, säger verksamhetsutvecklare Linda Tjälldén till Drugnews.

Omkring 300 aktiviteter anordnas av IOGT-NTO-rörelsen under jullovet för barn runt landet. Lovet är en tid då många reser bort, och särskilt barn i familjer där det dricks mycket alkohol riskerar bli kvar, bortglömda.

Uppmaningen till vuxna att ta ställning och lova att inte dricka något starkare än lättöl under de tre juldagarna, utan istället umgås nyktert med barnen, upprepas i år. På sociala medier och ute på gator och torg finns listor finnas att skriva under.

Flera kända ambassadörer för en nykter jul med barnen ställer upp. Komikern Babben Larsson, ståuparen Karn Adelsköld, bloggaren Malin Molin, förre cirkusdirektören Henry Bronett, författarna Hillevi Wahl och Katerina Janouch är några.

Musikern Jan Johansen, som blivit nykterist, gör en konsertturné på flera orter för Vit Jul-kampanjen. Han berättade nyligen i Accent om varför han slutade dricka för familjen och sin egens skull.

Etiketter:

Annonser