Knarkhärva i norr kan växa

LULEÅ Tre av de fem personer som misstänks del i grov amfetaminsmuggling häktades i fredags vid Haparanda tingsrätt. En kvinna släpptes på fri fot och en person på fri fot jagas ännu.

Det var i onsdags som tullen efter en längre tids spaning slog till tillsammans med finska kollegor och svensk polis mot en misstänkt smugglarliga i norra Norrland. Fyra personer greps och 2,5 kilo amfetamin beslagtogs. Det största beslag som tullen gjort i Norrbotten.

I fredags, vid förhandlingarna som förlagts till Luleå, häktades två män (från Torneå och Haparanda) och en kvinna från Kopparberg, däremot släpptes en kvinna från Haparanda efter förhör. Ytterligare en person söks för del i grov narkotikasmuggling och därför omges utredningen av stor sekretess.

Åklagaren ville inte berätta mer ingående om omfattning av smugglingen, men tre av dem är misstänkta för att fört in narkotika via Arlanda och Haparanda till Sverige under maj till augusti. Och utredningen kan komma att omfatta fler personer.
– Ja, det kan finnas fler inblandade, säger kammaråklagare Lindha Strömberg till Norrbottens Kuriren.

Åtal ska senast vara väckt 6 september, men det tidspannet kommer troligen inte att hållas.

• MER AMFETAMIN/ I fredags häktades tre män i 25-årsåldern vid Luleå tingsrätt i ett annat amfetaminärende. De hade gripits av polis dagen före under en bilresa mellan Luleå och Boden med ett halvt kilo amfetamin, rapporterar Nordnytt.

Etiketter:

Annonser