Nytänkande krogpolis belönad med stipendium

KARLSTAD Kriminalinspektör Patrick Ungsäter vid Citypolisens krogkommission i Stockholm har fått en utmärkelse för insatser mot droger och våld i restaurangmiljö. Utmärkelsen från Svenska Carnegie Institutet inkluderar ett stipendium på 25 000 kronor.

Hedersbetygelsen utdelades i samband med Svenska Narkotikapolisens årskonferens i Karlstad.
Patrick Ungsäter är sedan ett år operativt ansvarig för krogkommissionen i citypolisens spaningsrotel och har genom samarbete med krögare infört ett nytänkande mot brott och droger i restaurangmiljö. Nyligen lanserade 17 innekrogar i huvudstaden en policy mot narkotika med samverkan mellan polis, kroganställda, krögare och förordnade ordningsvakter.

Han har genom “engagerande och uppoffrande arbete i kampen mot krogbrottslighet visat att det som för bara några år sedan var en omöjlighet nu istället är en framkomlig väg“, skriver Carnegie Institutet i ett pressmeddelande.

Patrick Ungsäter var tidigare under sex år verksam med ungdomsinriktat arbete inom den s.k. Ravekommissionen i Stockholm.

Svenska Carnegie Institutets polisstipendium är avsett att bereda en förtjänt polisman möjligheter till studier och forskning kring narkotikaproblem.

Etiketter:

Annonser