Torykandidat vill nedklassa ecstasy

LONDON David Cameron, en av två kandidater till ny ledare för det brittiska konservativa partiet (Tories), anser att ecstasy bör nedklassas från A-klassdrog och såsom cannabis räknas som mindre beroendeframkallande och skadlig. Missbruket av ecstasy är omfattande i Storbritannien.

Uttalandet kom i en tv-debatt förra veckan mellan Cameron och den andra kandidaten, David Davis, och möttes av kritik från bland andra inrikesminister Charles Clarke (Labour) som ansåg att en sådan politik vore “oansvarig“.

– Jag underskattar inte farorna med ecstasy och det har tagit unga människors liv, men vi måste vara klara över att narkotikapolitiken i detta land under alla regeringar har varit ett monumentalt misslyckande, försvarade sig Cameron i BBC i söndags.

Vem av de båda som blir ny toryledare avgörs av en intern medlemsomröstning bland de konservativa partiets omkring 300 000 medlemmar. Omröstningen avslutas femte december.

År 2004 nedklassades cannabis i Storbritannien från klass B till klass C. Oppositionspartiet Tories lovade före valet i våras att riva upp nedgraderingen om de skulle vinna valet.

Etiketter:

Annonser