Stora kokainbeslag vid Öresundsbron

MALMÖ I söndags hittades 0,5 kilo kokain i en personbil vid Öresundsbron. Nu avslöjar tullen att man natten före dessutom ertappat en ung smugglare i en linjebuss med hela fyra kilo kokain i bagaget. ”Fruktansvärt egentligen, han är 20 år och riskerar tio års fängelse”, säger Camilla Eriksson, utredare på tullkriminalen, till Drugnews.

Vid en stickprovskontroll på Eurolines buss natten till lördagen den 4 mars vid brons betalstation i Lernacken så hittade tullpersonal fyra kilo vitt pulver. Ett snabbtest visade att det rörde sig om kokain med ett värde i gatuled på över två miljoner kronor.

Den 20-åriga mannen – europé, men ej svensk – har häktats misstänkt för grov narkotikasmuggling. Av utredningsskäl så hemlighålls hans medborgarskap och var han steg på bussen.
– Men att narkotikan var avsedd för svenska marknaden, utgår vi ifrån, säger Camilla Eriksson på tullkriminalen som utreder fallet.

I söndags gjordes ytterligare ett förhållandevis stort kokainbeslag vid bron då ett halvt kilo hittades i en bil. I bilen fanns två nordiska medborgare i 25-årsåldern som senare anhölls för smugglingsförsöket.
Fallen utreds av internationella åklagarmyndigheten i Malmö.

Nyligen häktades en man från Trelleborg som sänt minst tre paket med post från Costa Rica till Sverige med minst tio kilo kokain till mottagare i Skåne.

Enligt EU:s drogcenter så ökar missbruket av kokain i Europa. Ifjol beslagtog tullen 26 kilo kokain i hela landet.

Etiketter:

Annonser