Fångars barn glöms bort i Storbritannien

LONDON 160 000 barn i Storbritannien har någon förälder som sitter i fängelse. Nu varnar barnrättsorganisationen Barnardo´s för att dessa barn försummas av samhället.

Lokala myndigheter uppmärksammar inte dessa barns situation trots regeringens direktiv till nämnder att prioritera barnen i sin planering.

Fler än 90 procent av de lokala myndigheterna har ingen plan för hur barnen ska kunna hjälpas, visar en granskning som Barnardo´s gjort. Nu kräver organisationen ett mera omfattande stöd till dessa barn som är en av de mest utsatta grupperna i landet.

– Vi kan inte fortsätta bortse från dessa barn när det finns så mycket vi kan göra. Följderna av att inte bemöta deras behov kommer att vända sig mot barnen själva och emot samhället som helhet, säger Julian Walker, direktör för politik och forskning vid Barnardo’s, till nättidningen CYP Now.

Barn till fångar löper mer än tre gånger större risk utveckla asocialt beteende eller psykiska problem än deras jämnåriga. Fler lever kommer även att leva i fattigdom.

Mer än dubbelt så många barn har någon av sina föräldrar i fängelse, än barn som vistas på landets institutioner.


Etiketter:

Annonser