Alkoholsmugglare åter i fängelse

KALMAR En notorisk alkoholsmugglare har åter dömts till fängelse i Kalmar. I avvaktan på att börja avtjäna det gamla straffet fortsatte den 46-årige mannen att hämta hem stora mängder öl, vin och starksprit från Tyskland.

Redan 2006 bedrev han omfattande otillåten alkoholförsäljning i trakterna av Kalmar när polisen kom på honom. Han dömdes då till 1,5 års fängelse. Men tiden innan verkställigheten utnyttjade han till att göra åtminstone åtta ytterligare smugglarresor till Tyskland.

Han fick hjälp av en man och en kvinna för att hämta hem alkohol till ett värde av minst 100 000 kronor. Syftet var, enligt Kalmar tingsrätt, var att sälja dryckerna vidare.

46-åringen släpptes så sent som i februari från förra fängelsestraffet. Nu döms han till ytterligare sex månaders fängelse för alkoholsmuggling och olovlig försäljning och ska betala 30 000 kronor till staten.

Själv tillstår han bara två resor och att dryckerna polisen hittat var avsedda för hans uppskjutna födelsedagsfest dit han skulle ha bjudit över ett hundra personer, rapporterar tidningen Barometern.

De båda kumpanerna under Tysklandsturerna döms till dagsböter respektive villkorlig dom med samhällstjänst.

Etiketter:

Annonser