Missbrukare fångas in i vägspärrar

PATTAYA Som led i regeringens nya tuffare strategi att minska drogproblem i Thailand upprättas nu även vägspärrar där missbrukare sorteras ut för direkt transport till snabbehandling.

I veckan sattes en spärr upp vid norra infarten till Pattaya och drygt 50 narkomaner upptäcktes under en insats i lördags.

I ett uttalande till Pattaya People Weekley säger en ansvarig i Banglamung-distriktets att vägspärren upprättats för att hitta och hjälpa narkotikamissbrukare till drogfrihet genom att skicka dem direkt till behandling.

Staten har tagit fram ett nio dagars behandlingsprogram. I Banglamung har buddistiska templet Jitapawan förberetts för att ta emot patienter. Munkarna ska hjälpa missbrukare att försöka lämna drogerna och återvända rena från droger. Regeringen menar att åtgärderna för rehabilitering gynnar såväl missbrukare som samhället.

När premiärminister Yingluck Shinawatra i höstas beordrade ökade insatser mot drogproblem sade hon att målet är att minska det omfattande missbruket med 80 procent inom de närmaste åren. Razzior mot narkotikahandel och smuggling har också ökat under kampanjen.

Etiketter:

Annonser