Skatteverket granskar Internetsprit

STOCKHOLM Skatteverket kommer att skärpa kontrollen av företag som säljer alkohol till svenskar via Internet. Detta eftersom man misstänker att många av företagen inte betalar svensk alkoholskatt.

– Vi misstänker att ett antal företag inte betalar svensk alkoholskatt och då ökar vi givetvis våra kontroller, säger Mats Alriksson vid Skatteverket till Svenska Dagbladet.
Att svenskar beställer alkohol via Internet verkar ha blivit vanligare, även om det är enligt svensk lag inte är tillåtet att importera alkohol på det sättet. Frågan är dock föremål för rättslig prövning, eftersom de företag som förmedlar alkoholen anser att handeln är laglig med hänvisning till EU:s regler om fri rörlighet.
Men enligt Mats Alriksson är det ingen tvekan om att utländska företag ska betala svensk alkoholskatt. Till Sveriges Radios Ekoredaktion Ekoredaktion säger han att skatten enligt de regler som gäller för alkoholskatter inom EU ska betalas i det land dit varorna förs, om de förs dit på annat sätt än av enskilda för eget bruk.

Etiketter:

Annonser