En 100 år gammal nysatsning på hemlöshet

En “nysatsning“ planeras, igen. Finns det någon annan lösning på hemlöshetens gåta än att börja med ett tryggt hem så anmäler vi oss gärna till den kursen. Det skriver Rolf Nilsson i Föreningen Stockholms hemlösa.

Nu ska Stockholm stad nysatsa på hemlösa igen, vilken gång i ordningen behövs en kulram för att räkna ut.

Men tro för guds skull inte att det heller denna gång skulle innebära att det faktiska antalet hemlösa skulle minska.

För denna gång ska vi förflytta oss till en över 100 år gammal tradition med staden i samarbete med Stadsmissionen. Den organisationen har tydligen fått monopol på vidmakthållandet (kontrollen) av människor i ett hemlöst tillstånd.

Eller ska kanske stadsmissionen och socialtjänsten omorganiseras till arkitektkontor och byggnadsföretag? För med 250 000 ständigt ökande i antal människor i Stockholms bostadskö som efterfrågar en hyresrätt, då lär inte kvalitets och kunskapsutveckling göra någon integreringsskillnad för våra omkring 5000 hemlösa.

Så detta blir ännu en nysatsning där vi kommer se antalet hemlösa fortsätta öka i oförtruten takt. Stadsmissionen lovordar dock denna satsning, då de identifierar problemen tidigare än andra.

Det kanske skulle vara både humanare och mer samhällsekonomiskt om de istället försökte sig på att hitta lösningar. Det skulle till exempel kunna vara att avkräva de tusentals trygga integrerade hem som behövs av samma politiker och tjänstemän de nu ska samarbeta med och få sina bidrag av.

Finns det någon annan lösning på hemlöshetens gåta än att det börjar med ett tryggt hem, anmäler vi i föreningen Stockholms hemlösa oss gärna till den kunskapsutvecklingskursen.

Socialborgarrådet Ulf Kristersson (m) säger att; “En poäng med den nya utbildning är att alla ska dra åt samma håll, såväl kommunens tjänstemän som frivilligorganisationernas medarbetare.“

Menar han då att under alla år som gått har bidragstystade aktörer i denna totalt verkningslösa mångmiljardcirkus på hemlösa människors bekostnad dragit åt olika håll?

Med den bostads/hemlöshetspolitik som förs och förts under många år borde ge aktörerna i hemlöshetsfrågan MVG, detta utifrån de negativa resultat som år efter år redovisas. De ska alla ha högsta betyg i både tystnad, arbetsro, ordning i ledet och uppförande.

Nej, Ulf Kristersson med hänsyn till ditt sätt att försöka dölja och hantera hemlöshetsfrågan, får redan hemlösa och de som kommer bli det av denna cementering av hemlösheten hoppas på att du inte får kvarsittning.

Etiketter:

Annonser