Knarkkartell hämnades dödad ledare

QUINTIN ARAUZ Bara timmar efter begravningen på julafton av en soldat som stupade när knarkkungen Arturo Beltran Leyva dödades nyligen, så mördades flera av soldatens familjemedlemmar dagen. Fyra misstänkta har gripits.

Soldaten Melquisedec Angulo Cordova stupade när mexikanska marinsoldater angrep och dödade kartelledaren Beltran Leyva 16 december. Vid attacken avled också fem av Leyvas livvakter.

Vid den råa hämndattacken i veckan mördades marinsoldatens mor, bror, syster och moster. En femte familjemedlem sårades vid överfallet som skedde dagen före julafton.

Soldaten hade hedrats vid en begravning samma dag och då avslöjades också hans namn, vilket gjorde hans familj till en måltavla för de hämnande mördarna. Mexikanska soldater och marinsoldater är alltid maskerade vid sina operationer mot knarkligorna, detta för att hålla deras identiteter hemliga.

– Vi får inte låta oss skrämmas av dessa skrupulösa kriminella som utför sådana här barbariska, bestialiska och fega, grymma dåd som detta, säger president Felipe Calderon, som fördömde överfallet på familjen, till ABC.

Tre män och en kvinna har gripits av mexikansk polis. De är inte misstänkta för själva morden, utan för medhjälp. I det brutala knarkkriget i Mexiko har de senaste åren över 14 000 människor avlidit.

Etiketter:

Annonser